Blog 2: Plons! De eerste zwemles


Plons! Een eendje, oh nee het is Ize, en vandaag had ze haar eerste zwemles. En oh wat vond ze dat spannend!
 

Zwembandjes

Nadat haar zus zaterdag haar B-Diploma haalde begon de spanning. Want nu is zij aan de beurt. Ze mocht mee naar het zwembad tijdens het afzwemmen. Het liefste was ze zelf in het water gesprongen. En geef haar eens ongelijk! Zwemmen is een feestje toch? Na zaterdag begon het aftellen tot woensdag. Dinsdag avond maakte we samen de tas klaar. Eerst de paniek, want zwembandjes hebben we genoeg. Maar waar zijn die dingen toch als je ze nodig hebt!

Eigen pasje

Gelukkig wist papa ze te vinden en zo konden we woensdag met een gevulde rugzak richting haar eerste zwemles. We werden al opgewacht toen we binnen kwamen. Aan de receptie maakte ze een foto en het pasje lag al klaar. Een eigen pasje net als wat haar grote zus had, en wat mama heeft om te gaan sporten. Dat is toch wel heel erg leuk. Nadat ze ingecheckt had mocht ze dan eindelijk gaan omkleden.

Nieuw groepje

Er startte vandaag een heel nieuw groepje. Een klasgenootje van haar startte ook, dat scheelde wel. En niet alleen in haar groepje maar op hetzelfde tijdstip zwommen meer kindjes van haar school. Wat natuurlijk ook leuk is! Haar zwempak was met zorg uitgekozen en eindelijk mocht ze het aan. We zijn net klaar en dan komt juf Sanne ze roepen. Even voel ik me trots als ik haar weg zie lopen. Mijn jongste die op zwemles gaat. Ik voel me trots en bedenk me hoe groot ze alweer wordt.

Kijken

Tijd om te gaan zitten en te kijken. Bij de zwemles kun je via een raam het zwembad inkijken en er hangen camera’s en dat beeld is te zien op een tv. Ik weet dat ze in goede handen is. Samen met een mama die ik ken drinken we een kopje thee. Even een momentje voor mama terwijl we kijken hoe ze het doen. En de oudste die is gezellig aan het spelen. Ook ideaal! Een grote klimtoren waar de kinderen zich kunnen amuseren.

Megaleuk

Ik zie dat ze het geweldig vindt, ze springt in het water, gaat al trappelend naar de overkant, springt op een mat. Ze laat goed zien hoe watervrij ze is. En de juffen maken hier goed gebruik van! Je ziet aan haar gezichtje dat ze enorm geniet. En dan na een uurtje is de les af.  Ze komt het zwembad uit en ik zie dat ze moe is, maar ook dat ze het heel leuk had. Terwijl we naar buiten lopen wordt haar gevraagd hoe ze de zwemles vond. Ze vertelde honderduit! En dat wil ze nu nog een keer doen speciaal voor deze blog.

Ik vond de zwemles leuk, megaleuk! Het ging goed en het allerleukste vond ik het springen van de mat. Ik maakte een hele grote plons!

Als je het mij vraagt was de eerste zwemles geslaagd! Inmiddels zit ze moe en voldaan op de bank.

 

geschreven 15 mei 2019