Blog 4: Kontje, rondje, boem!

Heerlijk die zomervakantie! Even een aantal weken niets moeten. Geen school, af en toe geen zwemles. We schoven wat af deze vakantie. We hadden nog een aantal inhaallessen van na de operatie. Inmiddels hebben we er nog maar 1 of 2 over. 

In de weken dat we niet weg waren zwemt Ize vaak de dinsdag om 18:00 en de woensdag om 14:00. Vanaf volgende week zijn we er weer op woensdag om 15:00 te vinden. Tijdens de vakantie hadden we in het vakantiepark waar we waren een zwembad. En met de hete temperaturen in die week was dat de enige optie om even te doen.

Zwemmen buiten de zwemles doet ze met de bandjes. Het water was op sommige plekken wat dieper dus dat was wel nodig. Maar ik zag wel al een verschil hoe ze vooruitkomt in het water. Ik herken de schoolslag, niet meer alleen drijven. Wat grappig om te zien. 

Er is een binnenbad, het is er lekker rustig dus er wordt een demonstratie gegeven wat ze allemaal geleerd heeft. Als eerste de ster. Die maakt toch wel indruk zo te zien. Drijven in het water als een sterretje. En dan zwemmen op de buik. Ik zie haar bewegen en hoor haar erbij zeggen: "kontje, rondje, boem!".

Ik moet wel lachen het klinkt grappig, maar in eerste instantie versta ik het niet goed. Ze vraagt of ze de bandjes even af mag, we zijn er samen bij dus dat lijkt me geen probleem. En dan drijft ze ineens, zwemt een stukje op de rug, zonder bandjes. Wauw ze is pas sinds mei bezig en ze drijft al. Je ziet wel alleen nog de neus, het mondje en de ogen boven water maar het begin is er. Wat mooi om te zien dat ze dit al geleerd heeft en durft. 

Iets wat me opvalt is dat de kinderen na een aantal weken zo watervrij zijn. Je moet het ook maar kunnen om de kinderen dat zo mee te geven op een leuke manier! Ze sprong er al graag in, maar nu helemaal.
Natuurlijk wilde ik wel even weten wat 'kontje, rondje, boem' inhoud. Dit leren ze bij het zwemmen op de buik, je maakt een rondje, je voeten gaan richting je kontje, en boem!  
 

geschreven augustus 2019