Blog 5: Een goudvis in huis!

Het is alweer een tijdje geleden maar we hebben een goudvis in huis! En wauw wat is ze trots. Mama natuurlijk ook! Misschien vraag je jezelf nu wel af, wat houdt die goudvis in? Dat vertellen we je graag in deze nieuwe blog.

Eén keer in de zoveel tijd is er scorezwemmen. Tijdens deze momenten kijken de zweminstructeurs of de kinderen goed vooruit gaan met zwemmen en wat ze geleerd hebben. Na het scorezwemmen krijg je als ouder via de zwemmodule de score te zien. En zie je dus wat je kindje beheerst. Eens in de zoveel tijd ga je een stapje verder na het scorezwemmen.

Na de eerste lessen krijg je het goudviscertificaat, beheers je alles wat je moet kunnen als dolfijn dan krijg je het dolfijncertificaat, hetzelfde geldt voor het walviscertificaat. Daarna ga je langere banen zwemmen en als dan alles goed gescoord wordt, mag je op voor jouw A diploma.

Wij hebben inmiddels al een aantal keren scorezwemmen gehad. Dit gebeurt regelmatig om de voortgang in de gaten te houden. En inmiddels kan ze van alles. Voor het goudviscertificaat moet je een aantal dingen kunnen zoals:

  • Springen van de kant
  • Verplaatsen op de buik
  • Verplaatsen op de rug
  • Op de kant komen

Wat mij opvalt is dat het toch behoorlijk snel gaat. De bandjes zijn alweer een tijdje af en soms wordt er al zonder kurkjes gezwommen. Ik verwonder me erover wat ze al allemaal kunnen.

En wat Ize van de zwemles vindt? Ize vindt het heerlijk, ze is dol op haar zwemjuf en springt maar wat graag het water in. Ze leert zo snel en dat is natuurlijk positief!

Nu op naar de dolfijn!

 

geschreven september 2019