Blog 6: Plons een dolfijn!

We hadden het een beetje druk, dus het klinkt alsof we in een sneltreinvaart gaan, maar Ize ligt gewoon op schema hoor! Inmiddels hebben we geen goudvis meer in huis maar een dolfijntje! Twee weken geleden kwam ze als trotse eigenaar van het dolfijncertificaat thuis! 

Voordat je op gaat voor het A survivaldiploma verdien je 3 verschillende certificaten:

  • Goudvis
  • Dolfijn
  • Walvis

Na de eerste weken krijgt je kindje het goudviscertificaat. Daar staat op wat je kindje kan, dit legde we in onze eerdere blog al uit. De vervolgstap is het dolfijncertificaat. Inmiddels heeft Ize haar dolfijncertificaat gehaald. Dit betekent dat ze:

  • Kunnen drijven op de buik
  • Kunnen drijven op de rug
  • Verplaatsen onder water
  • Verplaatsen boven water

In april zou ze ongeveer op moeten voor haar diploma, dit betekent dat ze inmiddels over de helft zit. De onderdelen die ze nu oefenen zorgen ervoor dat ze vervolgens het laatste certificaat haalt. Hierna gaan ze de kinderen voorbereiden op het diplomazwemmen, bijvoorbeeld langere afstanden zwemmen. En als je dat dan echt goed genoeg kunt, mag je afzwemmen.

Een tijdje terugkwam juffrouw Sanne bij ons, Ize vond het spannend om het water in te springen en liep daarmee achter op de rest van de kindjes. Maar inmiddels springt ze vrolijk mee het water in, door het benoemen heb ik tips kunnen geven, ze vond het niet zo eng maar had net dat duwtje in de rug nodig. En we kwamen erachter dat we nog een aantal inhaallessen hebben staan die we binnenkort gaan inzetten om een keer extra te oefenen!

Gelukkig voor Ize geen straf want ze is dol op de lessen. Ze vindt ze leuk, ze leert veel en is dol op haar juf. Maar de juf heeft wel een baby in de buik vertelde ze vorige week. Het is nog een verassing hoe lang ze zal blijven. Maar ze vindt het helemaal geweldig de baby van de juf.

Voorlopig verwacht ik geen nieuw briefje, nu is het oefenen om naar het walviscertificaat te behalen. Spannend dus!

 

geschreven november 2019