Blog 1: Mama ik kan niet wachten!

Voordat ik mijn verhaal begin zal ik ons eerst even netjes aan jullie voorstellen. Ik ben Yvonne en ik ben mama van twee dochters, Tessa en Ize. Samen wonen we in Blerick en komen we sinds 2017 bij Zwemles Venlo voor de zwemles van mijn oudste dochter. Inmiddels is mijn jongste dochter ook bijna 5 jaar. Tijd om haar zwemavontuur te starten. Wij gaan jullie de komende tijd meenemen in ons zwemavontuur! Zoals Ize al zegt:” Mama ik kan niet wachten!”.

Terug in de tijd

Ik neem je eerst even mee terug in de tijd. Onze oudste dochter was toen 5 jaar en we moesten gaan kiezen waar we de zwemles wilde doen. De kinderen van twee collega’s hadden zwemles via Zwemles Venlo gehad. Hun ervaring was goed. Wij besloten hier te gaan starten. Inmiddels is de oudste klaar bijna klaar met B en mag de jongste gaan starten voor A.

Survivalzwemmen

Toen we een aantal weken bezig waren startte ze met survivalzwemmen. In eerste instantie waren we even overrompeld. Maar al snel zag ik dat het wel een hele goede manier is om te leren zwemmen. Waar wij vroeger zelf de school- en rugslag pietje precies moesten doen, gaat het er nu om dat een kind zich kan redden. Al je het mij vraagt is dit veel belangrijker dan perfect mooi zwemmen. Als mijn kind nu in een zwembad springt redt het zich nu in verschillende situaties.

Aanmelden

Omdat Ize zo enorm watervrij is besloten we haar nu al aan te melden. Als het goed is start ze in de week van 13 mei. Ze vindt het enorm spannend, maar ze heeft er ook enorm veel zin in! Ze zou het liefste de komende week al beginnen, maar dat gaat helaas nog niet. Ze moet nog even geduld hebben. We vertellen jullie binnenkort over haar eerste zwemles!

Tot de volgende keer!

 

geschreven 19 april 2019